Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sommarskola i hälsoekonomi och statistik

2017-års Sommarskola 

19 - 21 juni 

Mer utförlig information finns på den engelska versionen av sidan. 

Fullständigt program för Sommarskolan

Workshop 1: Ekonomisk utvärdering vid kliniska prövningar

Workshopen tar upp planering, utförande och analys av ekonomiska utvärderingar vid kliniska prövningar. Workshopen kommer att behandla aspekter såsom analys av kostnads- och effektdata, beräkning och presentation av kostnadseffektivitets-resultat, och hantering av osäkerheter. För att till fullo kunna delta i labb-övningarna behöver deltagarna ta med sin egen dator med Microsoft Excel installerat. 

Lärare

  • Dr. Mikael Svensson, professor i tillämpad hälsoekonomi vid Göteborgs Universitet. 
  • Dr. Klas Rikner, hälsoekonom vid AstraZeneca.

Workshop 2: Kausal inferens i hälso- och sjukvårdsforskning med icke-randomiserad data 

Workshopen tar upp hur kausala effekter kan estimeras vid arbete med icke-randomiserad data. Workshopen utgår från randomiserade experiment som "the gold-standard" för att dra kausala slutsatser, och använder det som jämförelse för de icke-randomiserade metoder som presenteras i kursen. Fokus är på metoderna Difference-in-Difference, Instrument variabler och Regression Discontinuity. För att till fullo delta i labb-öningarna behöver deltagarna ta med sin egen dator med Stata installerat. 

Lärare

  • Dr. Niklas Jakobsson, senior forskare vid Välfärdsforskningsinstitutet (NOVA) i Oslo, och lektor i nationalekonomi vid Karlstads Universitet.
  • Dr. Carl Bonander, adjunkt vid Karlstad Universitet. 

Anmälan

Sista anmälningsdag är förlängd till 15 maj, 2017. Anmälan görs genom att skicka ett mail till Hälsometri, där du skriver vilken workshop du vill delta i och bifogar ett kort CV. 

Mer utförlig information finns på den engelska versionen av sidan. 

Sidansvarig: Naimi Johansson|Sidan uppdaterades: 2017-09-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?